Blog Jun 22, 2017 3:07 PM

Maatregelen bij de installatie van een platformlift

DE VERSCHILLENDE SOORTEN PLATFORMLIFTEN

Dankzij deze hulpmiddelen krijgen mindervaliden en meer bepaald rolstoelgebruikers makkelijk toegang tot alle ruimtes van hun woning en openbare gebouwen.

Wij bieden een brede waaier aan platformliften. U vindt zeker en vast een oplossing die volledig aansluit bij u behoeften. We kunnen de lift bijvoorbeeld in de vloer inbouwen om de ruimte optimaal te benutten. Om een trap te overbruggen, kan een diagonaal platform dan weer een ideale oplossing zijn.

RECHTE OF WENTELTRAPPEN

Voor rolstoelgebruikers zijn enkele aanpassingen vereist om een trap te overbruggen. De platformlift mag dan wel iets meer plaats innemen dan een traplift, maar deze kan dan ook aan alle situaties worden aangepast.

Voor een rechte trap is een breedte van 75,5 cm namelijk al voldoende, bij een trap met een bocht geldt een minimale breedte van ongeveer 125 cm.

DE STOPPLAATS

Wij raden aan om zowel boven als onder aan de trap zo'n 2 vierkante meter te voorzien, zodat het platform veilig kan stoppen.

MAATWERK

De platformliften die wij maken – verticaal of diagonaal – worden op maat gemaakt, waardoor u geen ingrijpende aanpassingen hoeft te doen aan uw woning. Onze installateurs hebben één tot twee dagen nodig voor de montage, in functie van het gekozen model.

Wenst u meer informatie over ons gamma platformliften? Contacteer ons op het nummer 0800 12 697 of vraag een gratis offerte.